dilluns, 1 de març del 2010

Meri Gil (Meritxell Gil)



Meri Gil (Meritxell Gil - Vic, 1978) és llicenciada en història de l'art, dibuixant i escriptora. Actualment està realitzant un Màster de Gestió Patrimonial a la Universitat de Girona, on resideix actualment i treballa en nombrosos projectes en l’àmbit de la cultura, de l’art, del còmic i de la il·lustració. Fa un any va publicar la seva primera obra, titulada Cómo llegué a odiar a mis compañeros de piso, amb Diábolo Ediciones. Aquest llibre ens explica les divertides anècdotes de més de deu anys vivint en pisos compartits. Combinant una àgil narració amb humor gràfic i pàgines d'historieta, l'autora no deixa escapar res: casolans miserables, estudiants erasmus, agències pirates, crucifixos a sobre del llit, addictes a la brutícia ...

L'interès per l'art i la seva obstinació per canviar la percepció elitista de la creació artística dels nostres dies l'han empès a escriure articles humorístics que, sense renunciar al rigor, publica a la seva web: http://www.merigil.blogspot.com/. Recentment el seu interès pel fenomen dels webcomics l'ha portat a publicar el seu propi webcomic: Doblegorra i La Calva (en castellà).

Si vols llegir en català Doblegorra vs. La Calba clica aquí.

Actualment col•labora amb El Web Negre amb les tires còmiques de Miquel Serra, cineasta de l’Empordà. Les aventures, cabòries y ximpleries de Miquel Serra; el millor director de cinema català del mon, o de com n’arriba de ser de banal el món de l’art i la cultura al nostre país.


També pots llegir Bitllet Obert, publicat aquest any per ENTESA i amb guió de Èrik Solés clicant aquí. Maria va de visita al seu poble d’origen, Palamós, i descobreix que el poble que va deixar ja no es el mateix.

Meri Gil té una exposició virtual del seu diari de publicació on pots descobrir, pas a pas, com arribar a publicar una primera obra literària o de còmic. També hi pots trobar la proposta d’alguns tallers i xerrades que estan disponibles i adaptables a per qualsevol jornada, trobada, fira...

Remena per: www.merigilcat.blogspot.com/
Contacte: merigil@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada