divendres, 26 de març del 2010

ANTOLOGIA FANTÀSTICA I NO TANT


A la imatge, el cartell de l'exposició (cliqueu al damunt per veure'l ampliat). Disseny de Jose Arnau.

Amb el nom Antologia fantàstica i no tant, el col·lectiu 4 Rius de Tinta, format gairebé fa cinc anys a Girona amb l'objectiu de difondre el còmic a les nostres comarques, exposa al Centre Cultural La Fàbrica del 20 de març al 17 d'abril. La mostra recull un seguit d'il·lustracions relacionades bàsicament amb el gènere fantàstic i en algun cas concret amb la ficció política. D'aquí el títol.


Els membres del col·lectiu que hi participen són Jose Arnau, Tònia Bauçà, Quim Bou, Mercè Fortià, Meri Gil, Ivan Hernández, Emma Pumarola, Dani Saus i Pere Saguer. El col·lectiu, però, el formen més d'una vintena de persones, entre les quals hi ha dibuixants professionals i dibuixants amateurs que tenen una cosa en comú: la seva passió pel còmic.

Jose Arnau, dissenyador gràfic, presenta sis il·lustracions amb guerrers, guerreres i folletes com a protagonistes.

Tònia Bauçà mostra quatre il·lustracions en les quals dones, nens, músics i indigents comparteixen una mateixa visió agredolça.

Quim Bou, dibuixant professional autor de la saga Orn, presenta dues il·lustracions i vuit pàgines del còmic L'Illa de la Mà, un treball de culte molt valorat en aquest mitjà.

Mercè Fortià presenta tres il·lustracions en les quals la dona guerrera té un protagonisme absolut.

Meri Gil, que últimament ha publicat Cómo llegué a odiar a mis compañeros de piso, exposa més d'una desena de treballs dels quals destacaríem les pàgines del còmic Veni, vidi, fugi!, fet en col·laboració amb Albert Carreras.

Ivan Hernández exposa dues il·lustracions properes al món dels guerrers manga.

Emma Pumarola, dibuixant professional, presenta en quatre plafons una història entranyable entre una nena i la seva nina.

Dani Saus, col·laborador de les publicacions digitals El Web Negre i Subcultura, mostra acudits d'actualitat política.

Finalment, Pere Saguer, artífex del fanzine Entremettrum, amb el seu estil particular, ens presenta un seguit d'històries a cavall entre l'avantguarda i el minimalisme.

No és la primera exposició que fa aquest col·lectiu. Anteriorment ja havia participat en diverses mostres col·lectives a l'Espai Jove, Inund'art i l'Exposició Mundial de Figures Històriques, de Girona. A més a més, en col·laboració amb l'Ajuntament de Girona, la Secretaria de Joventut de la Generalitat i el Consell Comarcal del Gironès, ha publicat la revista L'emancipació, que també es mostra a l'exposició.

Text extret de la web de l'Ajuntament de Celrà - notícia aquí.

Les fotografies són propietat dels seus autors. Prohibida de seva reproducció. En cas de voler publicar-les posar-se en contacte a: 4riusdetinta@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada