dissabte, 17 d’abril del 2010

TÒNIA BAUÇÀ



Tònia Bauçà és llicenciada en filologia catalana i aficionada al còmic des de ben petita. Es defineix com una nostàlgica del còmic que es feia als anys vuitanta i entre els seus creadors més admirats hi ha Giardino, Moebius i Tardi.

Li agrada molt escriure i, com a guionista, ha col·laborat amb Meri Gil en diferents treballs. Els anys 2003 i 2004, en col·laboració amb aquesta dibuixant, va guanyar el segon premi en el I i II Concurs de Tires Animades de Cine Nic Ciutat de Girona. Els treballs guardonats duien per títol El llanternista i la ballarina i Iconografia daliniana. En còmic, l'any 2006, també amb Meri Gil i Albert Carreras, guanyava el IX Concurs de Còmic Memorial Adrià Blasco amb Xarop de bastó.

Ha publicat tires còmiques a la web http://www.ciutatoci.com/, va participar en l'àlbum col·lectiu L'emancipació, amb altres membres del col·lectiu 4 Rius de Tinta, i ha fet diverses exposicions col·lectives, l'última, a Celrà, que li han servit per perdre una mica la vergonya com a dibuixant.

L'últim personatge que ha creat es diu Siset i encapçala una campanya de difusió de la llengua catalana entre el personal de l'Administració de justícia a Girona.

Actualment gestiona dos blocs: http://trajectetoniabauca.blogspot.com/, en el qual parla dels còmics que més li agraden, i http://retallstoniabauca.blogspot.com/, que li serveix per mostrar els seus dibuixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada